vogelENSEMBLE

Het William Byrd Vocaal Ensemble is een Leids koor en is in 1981 opgericht. Het koor heeft ongeveer 25 leden, zes of zeven per stemgroep, en voert voornamelijk a capella muziek uit, maar soms wordt ook met begeleiding (piano, barokensemble) gewerkt. Het repertoire omvat de koorliteratuur van de laatste vijfhonderd jaar. Gewoonlijk wordt tweemaal per jaar een concertserie georganiseerd.

In voorgaande jaren heeft het ensemble programma's gebracht als Amerikaanse Poëzie, Rondom Clemens Non Papa, 1939, Brahms’ ein deutsches Requiem, Distler’s Totentanz en Muziek der Sferen. 

In het Rembrandtjaar 2006 heeft het ensemble zijn medewerking verricht aan de totstandkoming van het boek Rembrandts Leiden, waarvoor het Nieuw Leids Koorboek van Daan Manneke op cd is gezet. In februari 2010 werd Jan Valkestijn’s In Passione Domini opgenomen en op cd gezet.

In het jubileumjaar 2006 werden succesvolle uitvoeringen gegeven van de Johannes Passion van J.S. Bach in de versie uit 1725, met Concerto d'Amsterdam. In 2011 volgde de Matthäus Passion.

 

dirigent  Nico van der Meel

Nico van der Meel studeerde koordirectie aan het Rotterdams Conservatorium bij Jan Eelkema en Barend Schuurman en later hoofdvak zang bij Margreet Honig. Hij is voornamelijk bekend als zanger van oude muziek en is lid van het ensemble Camerata Trajectina, dat zich specialiseert in de Nederlandse muziek van de middeleeuwen tot en met de Gouden Eeuw. Hij heeft echter een breed concertrepertoire opgebouwd met muziek van de 16e tot en met de 20e eeuw. Hij geniet internationaal grote faam voor zijn vertolkingen van de evangelistenpartij in de Passionen van J.S. Bach.
Nico van der Meel treedt op als gastdocent aan diverse conservatoria. Hij is artistiek leider van het Drechtsteden Bachkoor. Al vanaf de oprichting in 1981 is hij dirigent van het William Byrd Vocaal Ensemble.

www.nicovandermeel.nl


William Byrd Vocaal Ensemble


leden:

Rosanne de Clerq Ingrid Appels Theo Boersema Wim Bel
Judith Dijs Marianne van de Beukel Peter Groot Marc Dupuis
Christa Lopuhaa
Annelies Korff de Gidts Marcus Gunningham Cor Haaring
Pauline van der Meer Godelief Mallee Gabriël Hoezen Andreas Polman
Marije Schouten Mechtild Oostdam Theo Janson Ton Stauttener
Liesbeth van Bostelen
Sanneke Verhagen Niek Nieuwenhuijsen Han de Winde
Janneke van Vucht
Ester van der Voet
Jan Vereecke


Bestuur: Marc Dupuis (voorzitter)

Judith Dijs (secretaris)

Marcus Gunningham (penningmeester)
Dirigent: Nico van der Meel
tesi samanunga vvas edele unde scona
& omnium virtutem pleniter plena


VRIEND WORDEN?

Geachte muziekliefhebber,

Wij hebben u nu en misschien ook al in het verleden mogen begroeten als bezoeker van onze concerten. In ruil voor een kleine jaarlijkse bijdrage houden wij u graag persoonlijk op de hoogte van onze muzikale avonturen én mag u zich Vriend van William Byrd noemen.

 
U bent Vriend van William Byrd bij een donatie vanaf € 30 per jaar.

En natuurlijk staat daar iets tegenover!

Voor € 30 per jaar krijgt u      1 vrijkaartje per jaar en een nieuwsbrief met daarin een overzicht van onze activiteiten en interessante         achtergrondinformatie bij de geplande concerten. Zo blijft u mooi bij!

Voor € 60 per jaar krijgt u      2 vrijkaartjes per jaar en de nieuwsbrief

 

Wilt u Vriend worden? Stuur dan een mailtje aan Godelief Mallee via: williambyrdve@gmail.com

Of maak direct uw donatie over op ING-nummer:

IBAN NL29 INGB 0005 6768 11 t.n.v. William Byrd Vocaal Ensemble te Leiden, onder vermelding van “Vriend van William Byrd”.  Vergeet niet uw naam, adres of (bij voorkeur) e-mailadres erbij  te vermelden, anders kunnen wij u niet op de hoogte houden!

 

Wij hopen van u te horen en u bij een van onze volgende concerten als Vriend te mogen begroeten!

 WilliamByrd.nl wordt ondersteund en gesponsord door
Antenna - het APC netwerk in Nederland

 

Valid HTML 4.01 Transitional