top of page
016-Byrd Lokhorst_MG_-Pano.jpg

Het koor

Het William Byrd Vocaal Ensemble is een Leids koor dat in 1981 is opgericht. Het koor voert voornamelijk a-capellamuziek uit, maar soms wordt ook met begeleiding (piano, barokensemble) gewerkt. Ons repertoire omvat de koorliteratuur van de laatste vijfhonderd jaar.

We organiseren elk jaar twee concertseries. De afgelopen jaren hebben we programma's gebracht met onder andere de Weihnachtsgeschichte van Distler, Italiaanse madrigalen van De Macque, muziek uit de Romantiek van o.a. Brahms en Elgar en de Mass in G minor van Vaughan Williams. 

Onze jubileumjaren zijn gewoonlijk aanleiding om een groter werk ten gehore te brengen. Zo hebben we in 2006 de Johannes Passion en in 2011 de Matthäus Passion van J.S. Bach uitgevoerd, en volgden in 2016 succesvolle uitvoeringen van Bachs Hohe Messe. In 2021 bestond het koor 40 jaar en dat hebben we in 2022 gevierd met twee bijzondere concertreeksen: in mei een programma met favoriete stukken uit vroegere programma's, en in november was het echt groot feest met de Mariavespers van Monteverdi. Zie de pagina Video voor een serie boeiende interviews met Nico van der Meel hierover!

Sopranen

Rosanne de Clercq

Linda van Dam

Judith Dijs

Petra Leijdens

Henriëtte van Rijn (gastzanger)

Marije Schouten

Wilma Stolk (gastzanger)

Utie Wouters (gastzanger)

Alten

Ingrid Appels

Annelies Korff de Gidts

Godelief Mallee

Mechtild Oostdam
Roselle Servage

Sanneke Verhagen

Ester van der Voet

Rachel Bakkum (gastzanger)

Tenoren

Theo Boersema

Peter Groot

Marcus Gunningham

Gabriël Hoezen

Peter van der Meij

Niek Nieuwenhuijsen

Jan Vereecke

Rients van Goudoever (gastzanger)

Bassen

Kieran Donnelly

Cor Haaring

Frits Hali

Wouter Liefting

Pieter Pierrot

Andreas Polman

Ton Stauttener

Han de Winde

bottom of page