016-Byrd Lokhorst_MG_-Pano.jpg

Het koor

Het William Byrd Vocaal Ensemble is een Leids koor dat in 1981 is opgericht. Het koor heeft 28 leden,  zeven per stemgroep, en voert voornamelijk a-capellamuziek uit, maar soms wordt ook met begeleiding (piano, barokensemble) gewerkt. Ons repertoire omvat de koorliteratuur van de laatste vijfhonderd jaar.

Tweemaal wordt per jaar een concertserie georganiseerd. In de afgelopen jaren hebben wij daarbij programma's gebracht met onder andere de Weihnachtsgeschichte van Distler, Italiaanse madrigalen van De Macque, muziek uit de Romantiek van o.a. Brahms en Elgar en de Mass in G minor van Vaughan Williams. 

Onze jubileumjaren zijn gewoonlijk aanleiding om een groter werk ten gehore te brengen. Zo hebben we in 2011 de Matthäus Passion van J.S. Bach uitgevoerd en volgden in 2016 succesvolle uitvoeringen van zijn Hohe Messe. In 2021 bestond het koor 40 jaar en dat vieren wij in 2022 met een aantal bijzondere concerten: in mei voeren we een programma uit met favoriete stukken uit vroegere programma's, en in november wordt het echt feest met de Mariavespers van Monteverdi. Houd onze website in de gaten voor meer informatie!

Sopranen

Heidi Aalbrecht

Rosanne de Clerq 

Judith Dijs

Ayana Jung

Bernadette van Leeuwen
Marije Schouten

Alten

Ingrid Appels

Marianne van de Beukel
Annelies Korff de Gidts

Godelief Mallee

Mechtild Oostdam
Sanneke Verhagen

Ester van der Voet

Tenoren

Theo Boersema

Peter Groot

Marcus Gunningham

Gabriël Hoezen

Niek Nieuwenhuijsen

Jan Vereecke

Bassen

Marc Dupuis

Cor Haaring

Wouter Liefting

Andreas Polman

Ton Stauttener

Han de Winde

Vacature lage bas